Welkom

Punt Autisme is een gespecialiseerd, multidisciplinair en kleinschalig zorgbureau voor advies, behandeling en begeleidingsvragen rondom cliënten met een Autisme Spectrum Stoornis, HSP, Angststoornis, Hechtings problematiek en moeilijk verstaanbaar gedrag.

 

In onze dagelijkse praktijk ervaren wij dat met name rondom deze cliëntengroepen de moeilijkheden vaak pas beginnen of verergeren als de diagnose gesteld is. De cliënt wordt dan vaak ondergedompeld in een theoretische ‘onderzoeksmolen’ en bedolven onder theoretische adviezen. Cliënt, ouders, verzorgers en begeleiders ervaren veelal dat deze theorie anders is dan de dagelijkse praktijk. Door de bomen het bos nog zien, lijkt dan erg moeilijk. Hier kan Punt Autisme helpen.

 

Rondom cliënten met een Autisme Spectrum Stoornis, Angststoornis, hechtingsproblematiek en moeilijk verstaanbaar gedrag, zien we veelal moeilijkheden ontstaan die het totale systeem (gezin, team begeleiders, school- of werkomgeving) aangrijpen. Het systeem probeert alles te doen wat in het vermogen ligt om de cliënt te helpen, maar niets lijkt goed genoeg. Ook betrokken hulpverleners kunnen na maanden of jaren inzet geen vooruitgang meer boeken. Sterker nog, de cliënt lijkt achteruit te gaan. Hier spreken wij van een vastgelopen situatie.

 

De hulpverleners van Punt Autisme zijn door hun jarenlange werkervaring als coach of casemanager binnen de hulpverlening, veelvuldig betrokken geweest bij cliënten en hun systeem in een vastgelopen situatie. Zij zullen dan ook veelal in staat zijn samen met de cliënt en hun systeem een oplossing te vinden.